Mustang, култовият автомобил на автомобилната марка Ford и символ на

...
 Mustang, култовият автомобил на автомобилната марка Ford и символ на
Коментари Харесай

Ford произведе 10 млн. броя от митичния Mustang

 Mustang, паметният автомобил на автомобилната марка Ford и знак на американската просвета, мина през днешния ден историческата граница от 10 млн. автомобила, съобщи AFP, представена от Българска телеграфна агенция. Те са създадени в завода в Детройт, историческата столица на автомобилостроенето в Америка.   Този автомобил, празнуван в киното и в музиката и приет в целия свят като водещ културен обект на Съединени американски щати, си е спечелил правото на огромно тържество в централата на Ford в щата Мичиган.  
Празникът е в основен за автомобилния производител миг: продажбите на Mustang в Съединени американски щати в действителност са спаднали, само че са се ускорили в чужбина, изключително в Китай и Германия.

Форд се обърна към носталгичното възприятие на американците, с цел да означи този стадий от Ford на емблематичния автомобил, кръстен на дивите коне, препускали в американския запад.

" Mustang е най-продаваното спортно купе в Германия, както и в Съединени американски щати ", изрази задоволството си основният изпълнителен шеф Джим Хакет в централата на компанията.

Първият модел е бил показан напролет на 1964 година в Ню Йорк, няколко месеца преди нормалния календар на промишлеността, откакто към този момент бил разпалил любознанието, с цел да се трансформира в икона.

Боб Мерлис, който тогава е бил младеж, е участвал на събитието. Той става историк на автомобила и си спомня: " хората бяха толкоз въодушевени поради този автомобил (...) представяха го като един тип автомобил на свободата ".



 

Ford към този момент употребява предишното си и фактора носталгия. Компанията показа през януари лимитирано издание на модела, кръстен Mustang Bullitt, на името на известния филм от 1968 година, в който Стийв Маккуин кръстосваше улиците на Сан Франциско зад кормилото на един Mustang.
По публикацията работи: Бойчо Попов
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР